Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-05@15:49:16 GMT

جی پی مورگان قیمت ۱۲۵ دلار را برای نفت پیش بینی کرد

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۷۵۵۰۸

‍‍‍‍‍‍

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، این بانک در یادداشتی به تاریخ ۱۱ فوریه نوشت: کمبود عرضه تا پایان سال ۲۰۲۲ رشد می کند زیرا بعید است اوپک پلاس از افزایش سهمیه تولید هدف گذاری شده منحرف شود که باعث افزوده شدن نرخ ریسک بیش از ۳۰ دلار در هر بشکه به قیمت نفت می شود.

تولیدکنندگان اوپک پلاس به توافق تسهیل تدریجی محدودیت عرضه پایبند مانده و ماه جاری با افزایش تولید ماهانه به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز موافقت کردند اما مکررا از تحقق افزایش تولید هدف گذاری شده بازمانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چندین عضو اوپک پلاس به دلیل سرمایه گذاری اندک در تولید جدید طی سالهای گذشته، موفق نشده اند تولیدشان را افزایش دهند. آژانس بین المللی انرژی در جدیدترین گزارش ماهانه خود اعلام کرد اختلاف بین تولید و هدف اوپک پلاس در ژانویه به ۹۰۰ هزار بشکه در روز افزایش پیدا کرده است.

طبق گزارش جی پی مورگان، این عملکرد ضعیف در مقطع حساسی روی می دهد و از نظر ما، ضعف سایر تولیدکنندگان جهانی و سرمایه گذاری اندک در داخل اوپک پلاس و رشد تقاضا برای نفت در دوران پساکرونا دست به دست هم داده و یک بحران انرژی ایجاد می کند. بعلاوه واکنش خاموش تولیدکنندگان غیراوپک به قیمتهای بالاتر می توانند ۱۰ دلار در هر بشکه به نرخ نفت خام اضافه کند.

بر اساس گزارش رویترز، قیمتهای نفت روز دوشنبه تحت تاثیر نگرانی از حمله نظامی قریب الوقوع روسیه به اوکراین، به بالاترین حد در بیش از هفت سال گذشته صعود کردند. بهای معاملات نفت برنت که تا مرز ۹۶ دلار و ۱۶ سنت صعود کرده بود، آخرین بار با ۵۵ سنت افزایش، ۹۴ دلار و ۹۹ سنت در هر بشکه بود. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۸۵ سنت افزایش، به ۹۳ دلار و ۹۵ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا اواسط معاملات تا مرز ۹۴ دلار و ۹۴ سنت پیش رفته بود.

منبع: ایسنا این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند لینک کوتاه لینک کپی شد سرمایه گذاری قیمت نفت نفت تولید نفت بازار نفت تولیدکنندگان اوپک پلاس اخبار مرتبط مچ‌اندازی عربی روی میز اوپک ائتلاف اوپک‌پلاس در آستانه تمدید ۳ماهه قرارداد کاهش تولید قرار دارد مذاکرات روسیه و عربستان بر سر آینده توافق کاهش تولید نفت/ اوپک تضعیف می‌شود؟ بررسی ۱+۶ نشانه از بازار نفت اوپک پلاس با ۴۰۰ هزار بشکه افزایش تولید موافقت کرد اوپک پلاس از افزایش تدریجی تولید نفت کوتاه می آید؟ ارسال نظر

قیمت مسکن صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۰ آخرین خبر ها جی پی مورگان قیمت ۱۲۵ دلار را برای نفت پیش بینی کرد تاخیر ۲۰ روزه ۵ دستگاه در صدور مجوز کسب و کار قیمت پراید صفر گران شد (جدول) کمک فراموشی به مغز در یادگیری! مسمومیت یک سوم جمعیت صربستانی ها هم اوکراین را ترک کرد آیا مصرف کره بادام زمینی برای کبد مضر است؟ قیمت برنج ایرانی همچنان در حال صعود بارش متناوب برف در ارتفاعات البرز ۵ فایده مهم ورزش برای سلامت روان کودکان ۳ساله در هنگ کنگ واکسن کرونا دریافت می کنند صربستانی ها هم اوکراین را ترک کردند چهارشنبه به اوکراین حمله می‌شود مسکن ها خطر ابتلا به وزوز گوش را افزایش می دهند چگونه قبل از ارسال پیام صوتی در واتس اپ، آن را گوش بدهم؟ سبک جدید کلاهبرداری شرکت های مسافرتی و گردشگری همه چیز درباره درمان بیماری گاستروانتریت چگونه بدون داشتن حساب کاربری از اینستاگرام استفاده کنیم؟ قیمت انواع کنسرو ماهی تن (جدول) لوکس ترین تلویزیون چند؟ (جدول) بدون مستندات لازم برای محکومیت یک نفر، نباید او را بازداشت کرد دیدار باقری با وزیرخارجه اتریش نمای داخلی کاخ موزه گلستان + عکس پاداش کاهش مصرف برق مشترکان ۵برابر شد هشت محور مهم سند ٢٥ساله ایران و چین تلفن بی سیم چند؟ + جدول قیمت کامل برنامه جامع وزارت صمت برای کنترل قاچاق از فروردین اجرایی می شود تایر تا بعد از عید گران نمی شود اثر امیدبخش یک داروی ضد انگل در مهار کووید-۱۹ چه افرادی مشمول عفو رهبری به مناسبت ٢٢بهمن شدند؟ ضرورت تداوم‌ رایزنی ها و‌ گفت و گوها بین طرف های مختلف مذاکرات وین فروش فوری محصولات هایما ویژه روز پدر + جزییات و قیمت حق آبه ایران کجاست؟ آموزش استیکینگ (Stkaing) رمز ارز اینترنت کامپیوتر (ICP) تلویزیون سایز کوچک چند؟ (جدول) رویترز: تهران خواستار مهر و موم و انبار کردن سانتریفیوژهای پیشرفته خود است پرداخت وام های دانشجویی نیمسال دوم از اول اسفند افزایش ۳۱درصدی بارش ها در کشور خبر جدید وزیر اقتصاد از آینده وام بدون ضامن ۲هزار ایرانی در ترکیه زندانی هستند هزینه سفر هوایی به تبریز چقدر است؟ + جدول پیشرفت‌های محسوسی در مذاکرات وین حاصل شده است اروپا خواستار انعطاف در مذاکرات شد رویترز: ۳۰ درصد مسائل دشوار در مذاکرات وین حل نشده‌اند دیسک و صفحه کلاچ چند؟ +جدول رازیانه لاغر می‌کند؟ تعیین کننده مذاکرات کجاست؟ / وین یا میرداماد؟ ارز دیجیتال به عنوان هدیه روز ولنتاین! طغیان شدید رونالدو علیه رانگنیک؛ در حد یونایتد نیستی! دو مدافع استقلال به سربازی می روند یا خیر؟ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی ال جی گوشی اپل، آیفون گوشی آنر DokwxNAm2RGmAAYq(1)-svg حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سرمایه گذاری قیمت نفت نفت تولید نفت بازار نفت تولیدکنندگان اوپک پلاس اوپک پلاس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۵۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟

مساله فروش نفت ایران برای بسیاری از رسانه‌های معاند و همسویانشان در داخل تبدیل به بحران شده است از این جهت هر روز گمانه زنی‌هایی از میزان تخفیف فروش نفت ایران منتشر می‌شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از مهر، بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم تولید و به تبع آن صادرات نفت خام ایران افزایش یافت تا جایی که برخی از مسؤولان دولت قبل نیز به این موضوع تشکیک وارد کرده و اعلام کردند آماری که از فروش نفت ایران در دولت سیزدهم منتشر می‌شود واقعی نیست.

این مساله تاجایی مطرح شد که جواد اوجی وزیر نفت دولت سیزدهم به این صحبت‌ها واکنش نشان داد و اعلام کرد مساله افزایش فروش نفت ایران حتی مورد تأیید سناتورهای امریکایی است و هر روز تصمیمات جدید در این باره اتخاذ می‌شود تا بتوانند جلوی این افزایش صادرات نفت را بگیرند و در مسیر این افزایش صادرات سنگ اندازی کنند.

بعد از این صحبت‌ها و انتشار آمار و ارقام رسمی‌از میزان فروش نفت ایران در دولت سیزدهم توسط رسانه‌ها و مؤسسات بین المللی از جمله اوپک و مؤسسه بین المللی انرژی جریان رسانه‌های معاند فضای تخریب را به سمت تخفیف‌های نجومی‌برد و اعلام داشت ایران در ازای تخفیف‌های بالا موفق شده است تا صادرات نفت خود را افزایش دهد.

این مساله موجب شد تا گمانه زنی‌ها در مورد میزان تخفیف در فروش نفت ایران در ماه‌های گذشته بالا بگیرد و صحبت از ارقام نجومی‌چند ده دلاری در تخفیف نفت ایران به چین مطرح شود.

به عنوان مثال یکی از رسانه‌های داخلی به استناد یک توییت که معلوم نیست متعلق به کیست زمستان سال گذشته اعلام کرده است ایران به ازای هر بشکه نفت ۲۰ دلار تخفیف می‌دهد که این مساله موجب شد تا در رسانه‌ها یک جریان ایجاد کند.

بعد از آن رسانه‌ای دیگر بدون اشاره به رقم خاصی اعلام کرد مابه التفاوت در فروش نفت ایران و قیمت نفت ایران که در سبد اوپک اعلام شده است می‌توان متوجه شد که ایران تخفیف نجومی‌به مشتریان خود می‌دهد.

اخیراً نیز یکسری رسانه معاند نیز به استناد به میزان فروش نفت روسیه که از سوی اتحادیه اروپا اعلام شده است باید حد اکثر با قیمت ۶۰ دلار نفت اورال خود را بفروشد این برداشت را کرده‌اند که قطعاً میزان تخفیف نفت ایران نیز به اندازه روسیه و یا حتی بیشتر از روسیه است و قیمت فروش نفت ایران را چیزی حدود ۳۵ تا ۴۰ دلار اعلام کرده‌اند.

ایران چه مقدار تخفیف بابت فروش نفت می‌دهد؟

باید یک مساله شفاف شود که آیا دادن تخفیف در فروش نفت امری طبیعی است یا غیر طبیعی؟ در همین رابطه محمود امراللهی یکی از کارشناسان انرژی در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: در مساله بازار یابی باید به این نکته توجه کرد که کشورهای تولیدکننده برای نگهداشت بازار باید اقداماتی را انجام دهند که یکی از این اقدامات تخفیف در فروش نفت است.

وی گفت: کشوری مانند عربستان نیز هر ازگاهی قیمت نفت خود را برای مشتریانش تغییر می‌دهد در برهه‌ای قیمت را بالا و در مقطعی قیمت‌ها را پایین می‌آورد. باید خاطرنشان کرد که نفت عربستان تحریم نیست و این کار را انجام می‌دهد.

این کارشناس انرژی ادامه داد: جالب است بدانید که دیگر کشورهای تولیدکننده نفت که عضو اوپک نیستند نیز چنین اقداماتی را انجام می‌دهند به عنوان مثال کانادا، آمریکا، روسیه قبل از تحریم، کشورهای تولیدکننده نفت حوزه آمریکای لاتین نیز به مشتریان خود تخفیف‌هایی می‌دهند بنابراین دادن تخفیف در فروش نفت امری کاملاً جا افتاده در بازار نفت است.

وی گفت: در شرایط تحریم این مساله جدی تر می‌شود زیرا وقتی تحریم اعمال می‌شود شما دو کار می‌توانید انجام دهید یا باید در چاه نفت خود را ببندید و تولید را کاهش دهید و یا اینکه با اعمال تخفیف‌های بیشتر مشتریان خود را حفظ کنید. لازم است بدانید اثر اول بر اقتصاد بسیار سنگین‌تر است زیرا اگر یک زمانی تحریم‌ها برداشته شود باید هزینه‌های گزافی کرد تا تولید را به حال قبل باز گرداند و در قدم بعدی باید مشتریان از دست رفته را حتی با نفت مجانی ترقیب کرد تا دوباره اقدام به خرید نفت از شما کنند. اما گام دیگر این است که نفت را بدون آنکه تولید کاهش یابد با تخفیف‌های معقولی به فروش رساند و این کار ضمن حفظ مشتریان موجب نمی‌شود تا تولید کاهش یابد.

این کارشناس انرژی ادامه داد: در دولت قبل بعد از اعمال تحریم‌های جدی در سال ۹۷ به یکباره توسط مسؤولان وقت وزارت نفت تصمیم گرفته شد تا تولید کاهش یابد و هر روز آمارهای متعددی از کاهش دکل‌های فعال در مناطق نفتخیز جنوب منتشر می‌شد. در چاه‌های نفت بسته شد حتی جالب است بدانید وقتی میزان تولید به زیر یک میلیون بشکه رسید مسؤولان وزارت نفت با تخفیف‌های بالا نتوانستند فروش نفت را افزایش دهند و اگر خاطرتان باشد صادرات نفت ایران حتی به زیر ۱۰۰ هزار بشکه رسید.

وی ادامه داد: با تغییر دولت در چاه‌های نفت باز شد و با هزینه‌هایی دوباره تولید در برخی از چاه‌ها از سر گرفته شد به همین دلیل شاهد افزایش تولید نفت هستیم. همچنین رایزنی‌های صورت گرفته توسط مسؤولان وزارت نفت و دیپلماسی انرژی موجب شده است تا صادرات نفت ایران رونده رو به جلویی داشته باشد. که افزایش صادرات نفت ایران غالباً به خاطر دیپلماسی انرژی است هرچند اعمال تخفیف‌ها را نیز نباید نادیده گرفت.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مطلع است ایران چه مقدار تخفیف برای فروش نفت می‌دهد گفت: خبرگزاری رویترز به عنوان یک منبع و رفرنس در میزان فروش نفت ایران در ماه مارس سال جاری گزارشی با عنوان فقط کاهش قیمت نفت می‌تواند ولادیمیر پوتین را متوقف کند؛ نوشت که اکنون نفت اورال روسیه بشکه‌ای ۷۱ دلار صادر می‌شود که بالاتر سقف قیمت ۶۰ دلار است. حتماً می‌دانید نفت اورال روسیه بسیار شبیه به نفت ایران است. همچنین بررسی قیمت نفت صادراتی روسیه به هند نیز نشان می‌دهد که در همه ماه‌های بعد از دسامبر ۲۰۲۲ (به جز ژانویه ۲۰۲۳) این رقم بالاتر از سقف قیمتی ۶۰ دلار به ازای هر بشکه بوده و حتی در ماه اکتبر سال گذشته به بیش از ۸۴ دلار افزایش یافته است.

امر اللهی تصریح کرد: حالا که روسیه می‌تواند نفت خود را به مشتریان خود تا قیمت ۸۴ دلار نیز به فروش رساند آیا ایران نمی‌تواند نفت خود را تا ۸۱ دلار به فروش رساند؟

وی گفت: ایران هم اکنون عمده نفت خود را به پالایشگرهای شمال چین می‌فروشد که این پالایشگرها بخش خصوصی هستند و عملاً عمده خریداران نفت ایران همین پالایشگرها هستند آنها دنبال خرید نفت ارزان اند باید دید روسیه نفت خود را با چه قیمتی به مشتری دولتی خود در چین می‌فروشد که به استناد گمرک چین فروش نفت روسیه به این کشور با قیمت ۸۴ دلار است خب آیا طبیعی است که ایران بیاید و یکباره ۳۰ تا ۴۰ دلار تخفیف دهد و بازار روسیه را بهم زند؟ آیا آن‌وقت جنگ قیمتی بین ایران و روسیه صورت نخواهد گرفت؟

بنابراین نباید به عددسازی‌هایی که در رسانه‌های معاند صورت می‌گرد توجه کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • احتمال تداوم کاهش تولید نفت خام اوپک‌پلاس
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • قیمت جدید انواع باتری خودرو +جدول
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا/ قیمت طلا ممکن است از این عدد فراتر رود
  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد
  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴ |برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد